Global Estate Group beschikt sinds eind juni 2016 over een uitvoerbare bouwvergunning voor circa 30 hectare logistieke ontwikkeling te Kortrijk/Menen op de site LAR ZUID.

Bedrijventerrein voor transport LAR ZUID - MENEN

 

Historiek

Al meer dan tien jaar is er sprake van een transportzone LAR-ZUID ( 30 hectare ), die zich uitstrekt op het grondgebied van Menen en Kortrijk.

Het project LAR-Zuid had heel wat voeten in de aarde, want het duurde ruim 15 jaar voor het project geconcretiseerd kon worden. In 2007 werd een stevige horde genomen toen het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) definitief de 30 hectare inkleurde als bedrijventerrein.

Enige voorwaarde was dat het terrein een transportcentrum wordt, aansluitend op de huidige activiteiten van de LAR. Toch kwam er kort na de verkiezingen 2012 een kink in de kabel, toen de nieuwe Kortrijkse stadscoalitie de stekker uit het project LAR-Zuid trok. Intercommunale Leiedal volgde stad Kortrijk, tot ongenoegen van de werkgeversorganisaties Voka en Unizo én de stad Menen.

Global Estate Group

Maar Menen vond met Global Estate Group een private partner die achter project stond. Global Estate Group slaagde er tevens in de stad Kortrijk te overtuigen.  

...   Dankzij de projectontwikkelaar Luc Beke van Global Estate Group konden we eerder de uitbreiding van LAR-Zuid op Meens grondgebied in Rekkem aankondigen. Het is diezelfde ontwikkelaar die uiteindelijk ook hetzelfde voor mekaar krijgt op de aanpalende grond in Kortrijk. Het is goed voor de economische toekomst van onze regio dat we erin geslaagd zijn LAR-Zuid in zijn geheel te ontwikkelen"   ...   zei een tevreden burgemeester Martine Fournier.

Global Estate Group beschikt sinds eind juni 2016 over een uitvoerbare bouwvergunning voor circa 30 hectare logistieke ontwikkeling te Kortrijk/Menen op de voormelde site.

De voorbereidende grondwerken werden reeds aangevat.   De werken betreffen :

- het afkoppelen van een gasleiding
- aanleg van de 8 meter hoge geluidsberm over een lengte van 1 kilometer
- de  aanleg van circa 500 lopende meter toegangsweg
- circa 500.000 m³ lokaal grondverzet met de nodige stabiliseringswerken , en

- de aanleg van circa 4 hectare  groenvoorziening en een groen- en waterbuffer.

 

Specifiek Regionaal Bedrijventerrein voor Transport ( SRBT )   LAR - Zuid

Het bedrijfsterrein werd door GLOBAL ESTATE GROUP  bouwrijp gemaakt sinds de lente van 2017. 

Ondermeer volgende bedrijven kunnen we reeds verwelkomen op de site LAR Zuid :  Sanitair groep Van Marcke ( 15ha )  en garage Ghistelinck ( 3ha ).

BEKIJK de reportage op FOCUS-WTV

 http://www.focus-wtv.be/nieuws/lar-rekkem-breidt-uit-met-17-hectare

 

Project info
Locatie MENEN - KORTRIJK
Categorie INDUSTRIEEL VASTGOED
Status TE KOOP
Type Greenfield
  • Snelle beslissingen

  • Kleine & gezonde structuur

  • Structurele aanpak