Bent u eigenaar van een historisch pand en wilt u dit stukje erfgoed in ere herstellen? Het is niet altijd simpel om dit in eigen beheer te realiseren: de kosten voor onderhoud en renovatie rijzen de pan uit of de toekomst van het pand is onzeker … Global Estate Group biedt uitkomst. Wij kopen historische panden op, restaureren ze met respect voor de geschiedenis van het gebouw en geven ze een nieuwe bestemming.

Aankoop van historische panden

Nieuwe bestemmingen voor oude gebouwen

Historische panden zoals oude kerken, kloosters, kastelen en woningen stralen charme en karakter uit. Deze gebouwen zijn meestal prachtig, maar de kwaliteit laat vaak te wensen over. Het multidisciplinaire team van Global Estate Group stort zich met veel passie en kennis van zaken op erfgoedprojecten: - Domein De Cellen en De Herten in Oostkamp toveren we om tot stijlvolle kantoren - Kerk en klooster van de Redemptoristinnen in Brugge herontwikkelden we naar een hedendaagse vorm van wonen en studentenhuisvesting

Tot in de puntjes

De renovatie van historische panden is altijd een evenwichtsoefening tussen de bescherming van het historisch erfgoed en het bouwen van moderne woon- en werkruimtes die voldoen aan het hedendaagse comfortniveau. Het team van Global Estate leidt letterlijk alle werken in goede banen. Vergunningen, brandveiligheid, elektriciteit, isolatie, restauratie, afbraak, riolering, waterzuivering, verlichting … Elk erfgoedproject wordt werkelijk tot in de puntjes uitgewerkt.

Geef uw erfgoedproject uit handen

Bent u eigenaar van een stukje erfgoed en wilt u uw historische panden een 2e leven geven zonder afbreuk te doen aan hun geschiedenis? Neem vrijblijvend contact op met projectontwikkelaar Global Estate Group. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

  • Snelle beslissingen

  • Kleine & gezonde structuur

  • Structurele aanpak